Saturday, November 6, 2010

Pencil Holder in Winter Outfit (Suport de creioane in haine de iarna)

I guess you all know about my obsession to recycle and reuse.
It just breaks my heart to throw those cans to the bin so I saved a few to see how I can reuse them. How about his new pencil holder dressed up for winter? You could make a bunch and use them to organize your coloring tools.

Cred ca deja toata lumea stie de obsesia mea pentru a reclica si reutiliza diverse lucruri. Mi se rupe inima sa arunc cutiile de conserva la gunoi, asa ca am pastrat cateva sa vad cum le pot reutiliza. Iata de exemplu acest nou suport de creioane imbracat in haine de iarna. Ati putea sa va faceti mai multe pentru organizarea diverselor creioane, pixuri etc.




Speaking of reuse, last week I took part in a workshop focused on this.
The workshop was held in an old factory that has been repurposed and now serves as workshop space for different artists, exhibitions and other cultural manifestations.

We made light shades from toilet paper and twine, pillows from eco leather from a factory's waste deposit and, my favorite, a baroque chandelier and mirror frame from cardboard.

Apropo de reutilizare, saptamana trecuta am participat la un atelier pe acesta tema organizat in cadrul Fabricii de Pensule din Cluj. Pentru cei care nu stiu, acestei foste uzine i s-a schimbat destinatia, gazduind acum ateliere ale diversilor artisti, sali de expozitii etc.

Am facut lampi din hartie igienica si din ata, perne din piele ecologica provenita din resturile unei fabrici de confectii si, preferatul meu, un candelabru si o rama de oglinda in stil baroc din carton.


making a twine globe (realizarea unui glob din ata)

measuring and cutting leather (masurand si taind piele)

drawing the chandelier template (desenarea sablonului pentru candelabru)

cutting up the sponge to fill the pillows (taiat burete pentru umplutura perne)

8 comments:

Alina said...

ce idee geniala cu cutiile de conserve!!! Cand mai gatesc mazare am sa tin minte sa nu mai arunc conserva :). Week-end insorit!

Court said...

Fantastic! Adorable tin! :)

Tatanky said...

Great idea for reusing tins. The workshp sounds fun and very creative. Recycling is a very good excersice for creativity.

Laura said...

haha ce fain! Ce bine e sa stai intr-un oras mare... pare super-interesant atelierul!

vero said...

Daca ai si fotografii cu produsele noi mi-ar placea tare sa le vad. Mai ales candelabrul, caci m-ai facut tare curioasa. Iar exemplele de reutilizare sunt extraordinare pentru a motiva si pe altii sa aprecieze si sa inteleaga fenomenul.

Meda said...

Din pacate nu am fotografii cu ele terminate. Se pot vedea (sau se vor putea vedea) decorand barul "Fabricii de Pensule"

Georgiana said...

foarte ingenios globul din ata...la sfarsit se sparge balonul nu?

Meda said...

Da, asta e ideea, insa in cazul acesta era o minge si s-a dezumflat cand globul era perfect uscat.