Monday, December 21, 2009

Poppy Painting Around Christmas (Pictand maci in apropierea Craciunului)

On the eighth day of Christmas I painted poppies. It was a gift for a friend, commisioned by hubby. I paited poppies last year around Christmas too so it seems like this is becoming a tradition.

In a opta zi de Craciun am pictat maci. Tabloul a fost comandat de sotul meu pentru o prietena. Si anul trecut pe vremea asta am pictat maci, deci se pare ca devine o traditie.

poppies oil painting

This is my first large oil painting on canvas. Actually my very first oil on canvas and I am not sure I like this medium. It's very messy, smells bad, very difficult brush cleaning. I am not a quitter, so I am giving it more chances. I did like it on cardboard so I probably need to prepare my canvas in a different manner.

Aceasta este prima mea pictura in ulei pe panza. Constat ca nu prea imi place pictura in ulei: miroase urat, se usuca greu, cureti mult la pensule... Dar avand in vedere ca nu ma dau batuta usor, voi ai incerca. Mi-a palcut uleiul pe carton tratat. Poate ar tebui sa tratez altfel si panzele.


The canvas is 50x70 cm.
Here is a picture with me beside it for comparison.

Panza masoara 50x70 cm. Pentru comparatie, iata o poza cu mine langa tablou.

meda and poppy painting

4 comments:

Laura said...

Hehe l-ai terminat! Cred ca sotul tau este incantat d erezultat. E foarte reusit!

Shari Nelson said...

Very nice painting! You are talented!

Unknown said...

Buna
Ce frumos este!
Vad ca tu nu esti obisnuita cu pictura in ulei, la mine este invers nu sant obisnuita cu acrylic, se usuca repede nu scot culorile pe care eu le vreu, in fine ma costa mai mult, acum fac al doilea tablou in acrylic si este acasa, eu in general pictez la scoala.
Mi-ar place sa vorbim despre pictat, cum avem aceasi pasiune, sant foarte curioasa cum este in Romania materialul, etc...
Daca vrei imi scrii pe blog, sau pe mail, vegetariangustossisanatos@gmail.com
Eu continui vizionarea pe blogul tau, ca imi place foarte mult ce vad.
Pe curand.

Helen L said...

You have a very beautiful artistic talent: SO beautiful!!! Don't quit: you are so good!!